РЕВЮ: ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ОТ VITAL CONCEPT

Неотдавна добрите хора от Vital Concept ми предложиха да тествам един техен продукт и да дам мнението си. Помолих да ми изпратят хеликоптер или дрон, но се оказа, че предлагат хранителни добавки и витамини, и може би по-добре, защото не знам за какво да използвам хеликоптер или дрон. Стига толкова шеги и закачки.

Като цяло съм скептична към хранителни добавки и витамини, които обещават вечен живот, безмерна красота и ум, остър като самурайски меч – няма да ме хванете в аптеката да си купувам гинко билоба или корен от женшен. Докато разглеждах опциите на Vital Concept, обаче, попаднах на продукти с имена като FOREVER, FOOD, SEX и YOLO, така че ме спечелиха с чувство за хумор и си казах – праиме го!

Избрах да тествам хранителната добавка SILK. Ето какво обещава тя по брошура:

  • Натурална формула за намаляване на мазнините и целулита;
  • Забележително бързо прочистване на организма и изхвърляне на излишната вода от тъканите;
  • Подобрена циркулация на кръвта;
  • Облекчаване на потенето, напреженението и тежестта в краката.

Хранителна добавка SILK от Vital Concept | Блогът на Ванина Иванова

Активните съставки на SILK включват цинк, витамини А, В2 и В3, микрокапсулирано масло от перила, броколи, къдраво зеле и екстракт от Еклония Кава.

За витамините и броколите няма какво да ви разказвам, нека видим по-екзотичните съставки.

Еклония Кава e вид кафяво водорасло от океана около Япония и Корея. Силен антиоксидант е, и изглежда намалява косопада и стимулира растежа на косата. Отразява се благоприятно на кръвното налягане, нивата на глюкоза, а някои от феновете на Еклония-та дори подозират, че има антиалергични и антиканцерогенни свойства. Последните твърдения не са доказани научно.

Перилата пък е растение от ментова разновидност. Ако се вярва на Wikipedia, листата от перила са тачени от азиатските кулинари, а учените изследват противовъзпалителните им свойства. Маслото от семена на перила е богат източник на алфа-линоленова киселина, която хем е важна за организма, хем май не се набавя от нормалните храни.

И понеже така или иначе не разбирам много от правилно хранене, кулинария или екзотични съставки, а подозирам и вие – стига толкова с тия факти.

Хранителна добавка SILK от Vital Concept | Блогът на Ванина Иванова

Сега малко лични впечатления след приема на SILK в продължение на около месец.

Задържането на вода

Заради многото ми излишни килограми, през лятото задържам вода като бременна Ким Кардашиян в тесни сандалки. Грозна гледка, неприятно усещане.

Пробвала съм различни хомеопатични и билкови хапчета за решаване на този проблем, уви – неуспешно, затова бях скептична. Оказа се обаче, че SILK работи! Няколко пъти направих теста да не пия капсулите в продължение на ден-два, за да видя има ли разлика – не само че има, ами е и осезаема! Приятно изненадана съм.

Косопада

Заради ред хормонални проблеми, от които страдам, губенето на коса ми е като олимпийски спорт – ръся коса като хъски в тропически климат. В интерес на истината не забелязах SILK да повлиява това положително, но се надявам след известно време прием на капсулите да видя разлика и по този параграф.

Целулита

Отново не забелязах драстична промяна, но това най-вероятно се дължи на факта, че притежавам целулит като за целия китайски народ и още толкова – т.е. дори добавката да работи, при мен ще трябва да мине доста време и да загубя доста килограми, за да се види промяната. И като говорим за губенето на килограмите…

Отслабването

Приемът ми на SILK съвпадна с поредния ми напън да сваля някое и друго килце, в идеалния случай – двайсетина. През последните 2-3 месеца полагам големи усилия да се храня балансирано (и малко!) и да се движа повече. Резултатът е -4 кг, от които върнах един, но като цяло ми се стори, че този път отслабвам по-лесно от обикновено. Ясно е, че причината е комплексна, но пък това е и препоръката на Vital Concept, така че всичко е ток и жица.

Присъдата

Доволна съм! Много! Продължавам да пия по 2 капсули SILK дневно, а следващите витамини, които мисля да пробвам от Vital Concept, са WOW, SLIM и YOLO (последните заради името, заради какво друго!).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *