BEST PRACTICE: ИМЕЙЛ МАРКЕТИНГ ОТ PLATEJOY

Преди няколко дни попаднах на сайт, който предлага абонамент за персонализирани рецепти и списъци за пазаруване. Услугата се казва PlateJoy и доколкото разбирам, е съвсем нова.

Регистрирах се, зададох диетарните си предпочитания и стигнах до плащането на услугата: $59 за 6 месеца или $89 за година. Прецених, че няма да се възползвам от услугата по няколко причини и затворих сайта.

На следващия ден получих следния имейл:

PlateJoy имейл маркетинг | Блогът на Ванина Иванова Това, драги ми смехурковци, според мен е супер пример за имейл маркетинг. Ето защо:

  • Имейлът е в plain text – без картинки, бутони за поръчка и маркетингови темплейти. Усещането е, че някой просто е седнал и е написал имейл лично на мен.
  • Съобщението е кратко. Никой не обича да чете дълги имейли, особено ако са рекламни.
  • Съдържанието ме кара да се чувствам специална – вероятността самата основателка на PlateJoy да пише мейли до потенциалните си клиенти е малка, но я има и съобщението изглежда правдоподобно.
  • След като вече съм се почувствала специална, съм много по-склонна да отговоря на имейла и да дам качествена обратна връзка, която евентуално би била ценна за компанията.

Понякога най-простите неща са най-успешни – имайте го предвид, когато умувате над следващия промоционален имейл, който пращате до клиентите си. И никога, ама никога не изпращайте съобщение като това.

 

В рубриката Best practice ви показвам удачни примери от света на онлайн маркетинга и рекламата. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *