Covid-19 мода, Колекция FW2020

Целият свят е една голяма монархия, всички се подчиняват на короната, твърди колегата ми, но не е съвсем прав.

Ето вземете една България примерно – страна с малък, но прост народ; народ, дето корона не го лови. Ние лекуваме всичко с ракия и листа от зеле (за мезе, предполагам); баем и се консултираме с астролозил преди да потърсим лекар; ръцете си ги мием само ако са мазни от баничката и нищо не може да ни спре да празнуваме Нова Година в Дубай, особено ако PCR тестът е включен в цената.

Маркетинг 2020

Не е редно да генерализирам така, но усещате накъде бия (ако пък случайно сте от тези, дето не усещат, имам специално съобщение за вас: тоя път Бойко няма да ни спаси).

Натрупала съм някаква негативна енергия, усеща се. И все пак вярвам, че по-съвестните от вас си носят маските върху носа и устата, а не под брадичката, като гривна, вместо шапка и прочее.

Така или иначе маските ще бъдат най-важният моден аксесоар този сезон. Затова съм приготвила скромна селекция, която да ви покаже кои са тенденциите, които да плеснете през лицето си (внимателно, за връзките, след като си измиете ръцете, нали).

Тенденция #1: За любителите на вградени неща

Ако постоянно си забравяте маската някъде, обичате да ви е екстра-задушно и като дете сте искали да станете космонавт, това е стилът за вас. Вземете шлемче, вградено в суичър/шал/шапка или качулка, която да комбинирате с каквото ви душа сака.

Бонус е, че с някои от тези модели спокойно може да ограбите банка или магазин, без да ви е страх от камерите.

Тенденция #2: За зиморничавите

Ако пък сте от тези, на които вечно им е студено, дори ако температурите са като в деветия кръг на Ада, може да помислите за вариант, който не просто да ви пази, а и да ви топли. Модната индустрия се е погрижила за това.

Тенденция #3: За изтънчените

Ако пандемията не е спряла порива ви да прекарвате време по кръчми, барове и дискотеки, то ще искате да се спрете на варианти, които да отиват на изтънчените ви парти тоалети. Тук важното е да има много блясък, останалото е пепел и плява.

Тенденция #4: За пушачите

Пушенето е ужасен навик и ще ви убие, но не ми е работа да ви се меся във вредните навици. Аз съм тук само за да ви споделя, че и за пушачите има варианти, що се отнася до маските за лице. Няма за какво да ми благодарите.

Тенденция #5: За екстравагантните

Вие не сте мейнстрийм хипстър и обичате да изразявате богатата си, различна душевност чрез модата? Няма проблем, и за вас има решение. Ако просто искате да се отличите от тълпата, вземете маска с предно стъкло за очичките; ако пък ви е страх от ХААРП и кемтрейлс, вземете нещо по-станиолено, което да ви пази и от 5G.

Тенденция #6: За феновете на Коледа

Ако от октомври нататък си припявате “Ол ай уонт фор крисмассссс из ююююю, йееее бейбе”, вероятно ще се радвате да носите тематична маска за празника. Останалият свят ще ви се подиграва зад гърба, но това няма значение, защото на вас в душата ви е празник.

Бонус тенденция: DIY

Ако сте сръчни и разполагате със свободно време, можете да си направите маска сами, като си я оплетете на една кука например. Вярно, такава маска няма да върши абсолютно никаква работа, но вие така и така ще си я носите под носа, така че все тая.

Това е от мен, модни икони. Както казват таблата на градския транспорт – бъдете отговорни и си носете маските. Със здраве (pun intended).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *