Оцеляване при коронавирус: какво да гледаме

Как се справяте със социалната изолация по време на коронавируса? Аз не се справям, ама хич. Потънала съм в дълбока депресия, но днес поне се сресах и облякох нормални дрехи; не помогна особено. Утре ще пробвам да се гримирам.

Опитвам се да си наваксам с четенето, имам да чета неща за поне 30 години напред. Иронично, “Сто години самота” не е в списъка ми за четене. Може би трябва да го включа.

Гледам и много телевизия. Излъгах – гледам много сериали, защото по телевизията дават и новини, а те ме депресират още повече. И понеже няколко колеги вече поискаха препоръки, реших да споделя няколко приятни сериала, които гледам напоследък.

Awkwafina Is Nora from Queens

Акуафина ми е много любима открай време и се изненадах приятно, когато видях, че е направила сериал. Като vibe напомня малко на “Broad City”, но с по-свеж хумор, а Лори Тан Чин прави е брутално смешна в ролята на бабата на главната героиня.

Devs

Devs започнах да гледам заради Ник Оферман – ако си мислите, че той е Рон Суонсън от “Parks&Rec” и нищо повече, дълбоко грешите. Оферман е разкошен актьор, и го затвърждава в Devs. Сюжетът е тъмен и тежък, няма кой знае колко съспенс, но пък сериалът е толкова красиво заснет, че го препоръчвам с две ръце.

Good Girls

Good Girls разказва историята на три приятелки с финансови проблеми и смели решения. Съвсем без да искат се забъркват в престъпния бизнес и всеки път, когато решат, че всичко ще бъде наред, нещо се обърква. Разкошен актьорски състав (Кристина Хендрикс, Рита), динамичен сценарий и много добро развитие на героите. В момента тече третия сезон.

Аmerican Housewife

Симпатична комедия за най-обикновено американско семейство, което се мести в супер гъзарски град, пълен с богаташи. Разглежда ежедневни въпроси като социални класи, възпитаване на деца, body image и др. по един много лек и ненатоварващ начин.

Brooklyn Nine-Nine

Супер смешен сериал за полицейско управление в Бруклин. Героите са велики, а след седем сезона хуморът все още не е изчерпан напълно.

Miracle Workers

Даниел Радклиф, Стийв Бушеми и още куп не толкова известни, но много добри актьори + смешен сценарий = доста приятно сериалче за убиване на времето. В първия сезон всички герои работят за Heaven Inc. и се борят за спасяването на Земята – която пък е застрашена само защото на Бог му е скучно и е решил да я взриви. Вторият сезон ни връща в средновековието, но няма да спойлвам повече.

Mythic Quest Raven’s Banquet

Още една комедия, която проследява създателите на видеоиграта Mythic Quest с всичките им характеропатии, разбирания за живота и драми. На мен ми е много смешен, защото съм работила с такива хора и целият сериал попада в категорията “It’s funny because it’s true”.

Толкова от мен, смехурковци. Отивам сега да навъртя няколко обиколки на хола, че не знам иначе как ще си направя стъпките за деня. След тая карантина всички ще сме по 150 кила, да знаете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *