Моливко и Сръчко в света на креатива

Онзи ден се мотаехме с Неда из една книжарница и едновременно се втурнахме към рафта с детски книги – едно издание за невръстни младежи предизвика у нас реакция тип “Ебаси!” с последвало “Бах мааму”, което градира до “Е няма такъв филм просто, хахаха”.

Вниманието ни беше привлечено от книжка тип ‘популярна детска’. Отдалеч заглавието на книжката ни заприлича на “Хари Потър”, макар юбер смешната корица и грозноватия шрифт да ни се сториха меко казано странни. Когато се приближихме обаче стана ясно, че иде реч не за смотания британски недораслек с очила-ленънки, а за друг вълшебник и домашния му любимец – малкия Хари и кучето му Потър.

Авторът, Валентин Постников, определено има, хм, новаторски и креативен подход към детските книжки – след Антарктида, Марс и Луната, запраща Моливко и Сръчко в… средновековна България. Не мога, а и не искам дори да си помисля какви ли приключения им се случват там, честно.

А иначе това с малкия Хари и кучето Потър си е добър маркетингов подход – привлича вниманието като стой-та-гледай. Всъщност не бих се учудила, ако фалшивия Хари наистина слуша музика от почти истински iPod, тренира куидич с маратонки Пмуа или Адибас и разпуска като играе на POP Station-а си. Така де – ако е гарга, рошава да е. Въпреки това обаче не можах да прежаля 6.50, за да разбера дали е така наистина. Ако някой я купи, нека да докладва.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *