YOU’RE THE WORST

Отдавна не съм писала тук за сериали, което не значи, че съм спряла да гледам. Днес ще ви разкажа за един, който ме грабна още от първата минута на първия си епизод: You’re the Worst.

Досега са излезли само 5 серии, а сюжетът е относително прост: двама токсични, саморазрушителни егоцентрика се влюбват един в друг и правят нескопосан опит за връзка, заобиколени от точно толкова обърканите си приятели. Противно на всякакви очаквания, дотук нещата им се получават.

Главните роли са поверени на Крис Гиъри, Ая Кеш, Дезмин Борхес и Кедър Донахю. От тях единствено Кеш ми беше позната (гледах я във “Вълкът от Уолстрийт”), което не говори за актьорските им качества – напротив. И четиримата играят страхотно, и те вкарват във филма така, все едно след края на епизода ще излезете заедно и ще пиете коктейли в някой бар, любим на софийските хипстъри.

ДСериали: You're the Worstжими (Гиъри) и Гретчен (Кеш) са абсолютни задници, но не се опитват да го крият и с това ни стават симпатични още в началото. Правят неща, които ние не правим, но ни се ще, и казват това, което ние бихме искали да кажем, но не ни стиска и в крайна сметка премълчаваме. Обсъждат свободно секс, нарокотици и взаимоотношения, без да си слагат филтри. Признават си, когато се объркат. Не си признават, когато са влюбени. Опитват се да минат между капките в живота. Общуват интензивно и имат истински чувства. Показват се като счупените хора, които са, и в крайна сметка това е ок.

И всичко това придружено с адски свежо чувство за хумор, тънък сарказъм и непрекъсваща връзка с реалността.

С няколко думи – страшно умно написан и чудесно изигран сериал. Препоръчвам го с две ръце (и два крака).

 

Още от рубриката за сериалите:
Честни престъпници
Мъжки момичета

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *