ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ ЗА БЕЗ ПАРИ

Снощи получих в LinkedIn съобщението от следната картинка:

recruitment

Не му отговорих. А може би трябва.

Възмутена съм по два основни параграфа.

Първо, дамата явно има проблем с функционалната грамотност и способността да сглоби съобщение от няколко реда така, че то да има подлог, сказуемо и някакъв смисъл. Да няма повторения; да е ясно позициите ли са свързани с чуждите езици, или брандовете; да се спазва пунктуация; да разбира какво стои зад термина “социална мрежа” и как тя се вписва в моята такава и прочее.

Второ, не разбирам напълно каква е целта на съобщението. LinkedIn профилът ми ясно показва, че от дълго време се занимавам с дигитален маркетинг и копирайтинг. Не съм рикрутър и не работя в кол център, за където вероятно набира персонал.

С оглед на това младата специалистка по подбора на персонал явно очаква от мен да свърша нейната работа, без обаче да ми постави ясно задание и без да сме уточнили какво заплащане ще получа за услугата. За последното се шегувам – сигурна съм, че няма ни най-малко намерение да ми плати каквото и да е за консултацията и препоръката на хора.

Лошото е, че поне веднъж на два месеца получавам такива абсурдни съобщения от “специалисти” по подбор на персонал. Ако на такива хора бизнесите разчитат за изграждането на екипите си, тежко и горко им. Аз си подбирам хората лично, и май има защо да е така.

И за финал – май ще й отговоря на тази дама. Трябва ми в момента AdWords специалист, може да препоръча някой без да й плащам за услугата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *