БЪЛГАРИТЕ: НАЙ-ПРОСТАЦИ В СВЕТА

Чакам пред лекарския кабинет. Идва майка с дете на около годинка, детето започва да вика нещо, което прилича на “тата”, но може и да не е. Бабата, която чака до мен, се обръща към детето и казва следното: “Само да те чуе истинския ти баща на кого викаш тати, иска ти се сигурно баща ти да е толкова хубав!”. Аз не проумявам защо някой би казал такова отвратително нещо на непознато дете и си слагам слушалките, за да не чувам повече такива простотии.

В магазина търпеливо изчаквам жената пред мен да си избере артикулите, след това заставам да си избера и аз. Идва някаква дъртофелница и ме блъска встрани с думите “Махни се, че ми трябва тука нещо”.

В аптеката имам наглостта да попитам в една кутия колко скатули са. Аптекарят ми тегли лекция за разликата между скатула и блистер и въобще се държи с мен все едно му нарушавам спокойствието. Чудя се дали осъзнава, че а/ хич не ме е еня за скапаната му терминология, и б/ ако го подпукам с езика на моята професия, ще се чуди какво го е връхлетяло. Точно в тоя момент съм болен, нещастен и зъл човек и последното, от което имам нужда, е обслужващия персонал да не си знае мястото.

Пред входа непознат човек ръчка в една от пощенските кутии с макетен нож и се опитва да извади пощата от нея. Питам го съвсем културно дали това е неговата пощенска кутия, той ми се тросва, че е и ми казва да си гледам работата. Обяснявам спокойно, че ако това е неговата кутия, би следвало да има ключ, а ако е чужда, няма право да рови в нея, той започва да ме псува и си тръгва.

Всичко това ми се случи едва през изминалите 3 часа. Та чудя се – и около вас ли само простаци гравитират, или това е специално за мен? И струва ли ми, или наистина по-възрастните хора са тези с най-отвратително поведение? Споделете мнение!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *