Щастието не идва от IKEA

180694518Няколко случайни неща, които искам да ви кажа днес – уж несвързани помежду си, а всъщност всичките водят до едно и също.

Да заспиш с молитва действа пречистващо (като казвам молитва, нямам предвид това, за което първо сте се сетили, по-скоро говоря за “помолване”, за това да поискаш нещо от съдбата). Правиш равносметка на деня си, преценяваш дали си заслужил да получиш това, което ще поискаш, и ако си, го вербализираш. После затваряш очи и успяваш да заспиш.

Можеш да поискаш дори и да не вярваш, че заслужаваш, но тогава едва ли ще получиш – или защото наистина не трябва, или защото не звучиш убедително.

* * *

Наложи ми се тази сутрин да се размина с боклукчийски камион. Помислих си, че ще е неприятно, знаете как миришат, и точно в тоя момента до мен застана жена с чаша кафе и почти ми го навря в носа. Подминахме камиона, а на мен ми миришеше на кафе и на нищо друго.

Вселената винаги намира готин начин да ми каже “Chill, I have your back”.

* * *

Снимам всеки ден в Instagram по едно нещо, което ме прави щастлива, участвам уж в предизвикателството 100 Happy Days. Отначало мислех, че ще е лесна работа, но всъщност се оказва малко по-сложно да изброиш 100 неща, които ти носят щастие, пък ако ще и да са само по едно на ден.

Сайтът на предизвикателството твърди, че то може да те направи по-щастлив наистина, на което в началото гледах много скептично, но след като съм вече наснимала една трета от стоте неща, съм склонна да се съглася. При мен ефектът идва от това, че всеки ден отделям време да мисля за нещата, които внасят радост в живота ми, а като ги помисля, много по-успешно бивам благодарна за тях и това е много дзен.

3 thoughts on “Щастието не идва от IKEA

  1. Бе незнам, ама мн ме кефиш к’ви ги разсъждаваш.

    и се сетих за едно от последната ми мания по пинтерест:

    “Be careful with what you don’t ask for.”

    на прав път сме, щото сме любопитни, като се отъждествям с теб.

  2. За Пинтерест трябва да има комуни – “Къде е Ванина, бе? – Ми пристрасти се към Пинтерест и техните я пратиха в комуна в Италия”, хахах.

    Иначе искам неща от Вселената постоянно, но съм много прецизна в молбите си, научих се по трудния начин – дълго време все получавах каквото съм поискала, но не това исках (знам, че ще ме разбереш какво казвам, нищо, че е каша).

    Дано да сме на прав път, силно разчитам на това.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *