Хора, пътища, автомобили

Леле, Бог да ми е на помощ – 2:18 сутринта е, а до утре в 12 на обяд трябва да съм приключила с изучаването и анализа на закона за движение по пътищата. Ако и утре се издъня, инструкторът ще се откаже от мен, кълна се – личи му, че е на ръба, а съм си взела вече половината часове и трябва да стигна до края.

Глава втора, раздел седемнадесети, член 78: “При движение през нощта и при намалена видимост извън населените места водачът на стадо, придвижващо се по платното за движение, трябва да го обозначи откъм страната на движението със запален фенер.”

Глава втора, раздел тринадесети, член 55, алинея 2: ” На автомагистрала е забранено движението на превозни средства с рекламна цел, провеждането на технически изпитания на автомобили и мотоциклети, организирането на демонстрации и движението на рекламни и други шествия”.

Стадо с фенер? Рекламни шествия по магистралата? Ама какво ви има!!! Не може ли в закона да пише основни и лесни за запомняне неща – не минавай на червено, спри на знак ‘Стоп’, не прегазвай бабички на пешеходна пътека*?! Така всичко би изглеждало много по-смислено и нямаше да прахосваме часове от живота си, четейки за правата на 12-годишните велосипедисти или водачите на стада.

*Сестра ми настоява, че прегазени дядо с велосипед или баба с чанти носят бонус точки, но това чак след като си взема книжката. Ако някога я взема.

Както и да е. Връщам се към закона и дано утре не предизвикам бедствие.

2 thoughts on “Хора, пътища, автомобили

  1. ти пък, моя инструктор така и не разбра, че не съм чел закона до края на курса ми. виж, правилника вече е далеч по-смислено четиво.
    така или иначе, от средата до края на курса има много време. успех!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *