Use protection. Solar protection.

Това на снимката горе е една от бизнес сградите на Цариградско. Интересна е с това, че слънцезащитните щори са където логично трябва да бъдат – от външната страна на прозорците, така че вредните UV лъчи въобще да не влизат в помещенията и да натоварват изтормозените ни от TFT-тата очички.

Такива щори се правят, оказва се, от много специални и “умни” текстили, които чрез микро вентилация регулират термалния ефект на слънцето и поглъщат и отблъскват около 97% от горещината от слънчевите лъчи.

Така хем получаваме не-гореща светлина, хем не се получава парников ефект. Чиста работа, казвам аз, и се надявам шефът да види това ентри, да се плесне по челото и да каже “И в нашия офис ще сложим такива, щото хората, които работят за нас са супер яки”. Обаче шефът е твърде дебел, за да може да си стигне челото с ръка, та май ще си останем без щори.

Шегата настрана, но когато (и ако) си имам собствено жилище, със сигурност ще си сложа такива, другите просто не вършат работа и в повечето случаи шумят неприятно.

UPDATE: Ако искаш такива щори за у вас, драсни ред по мейла или коментирай и ще ти дам точните координати.

4 thoughts on “Use protection. Solar protection.

 1. кой шеф те гони пък теб?

  а да имаш идея как и кога се е пре**ал надписа на фасадата на еуропарка?

 2. Шшшт,тихо за шефа, тихичко.

  Мойта хипотеза за ЕвроПарк-а е, че е горял, Неда твърди, че се е случило след някакъв голям дъжд и настоява, че е от дъжда. Обаче, съгласи се,мойта гледна точка изглежда много по-логично, нали?!

 3. е верно изглежда некво рамазано като от дъжд. но е несериозно да се получи от дъжд….

  а пожар? е къ така няма други следи освен по надписа?

  ицафъкинмистъри, аймтелиня!

 4. Ми надписа беше от тия бонбонено светещите. Нищо не му пречи да си се запали самичък. Определено е горяло.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *