Стани част от градската еволюция

Още малко ще подосаждам за вчерашния семинар. На второ четене имаше четири, а не две добри кампании.  За първата вече разказах,  а втората ще представя малко по-надолу.

Третата добра кампания (до материалите от която, за съжаление, нямам достъп), беше такава на прах за пране. Екипът се беше спрял на идеята, че прахът за пране е лесен като песен. Кампанията им се въртеше около няколко добре познати български песни, чиито текстове бяха модифицирани така, че да отразяват проблематиката на прането и неговата белота (слава Богу, без намесата на леля Мария). В ТВ клипа различни хора пееха въпросните песни фалшиво, а слоугънът беше “Не всеки може да пее, но с [рекламирания прах] всеки може да пере” (цитирам по памет).  На кампанията куцаха предварителните проучвания и техническото изпълнение, но идеята беше силна.

Четвъртата кампания, оценена най-високо от журито, беше социална и се бореше с “войната на пътя”. Слоугънът – “Воланът е в твои ръце” – е много добър, но се губеше сред останалите клишета на кампанията. Визуалните са експлоатирани до болка в милиарди други социални реклами, но презентирането на рекламите беше много силно. В крайна сметка спечели добрият пич (pitch, бе, не “Пич, къде ми е колата”) на лоша реклама. Хем е малко тъжно, хем е показателно. UPDATE: Клипа можеш да видиш ето тук.

Но да се върнем на кампания #2. Единият от авторите й е разказал всичко за нея, прочети го тук: Семинар “Креативността като начина на живот” в блога на Дечко Стефанов. Тук ще сложа само клипа към кампанията, за да ти стане интересно и да прочетеш инфото:

Принтовете можеш да разгледаш в ей тази галерия. Айде пак: Брааааавооооо!

One thought on “Стани част от градската еволюция

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *