Как се прави лого за 60 секунди

Тази сутрин хазяйката ми за пореден път ме ядоса, както само тя си може – за втори път тази седмица. Жената има удивителната способност да ме докара от пълно спокойствие до състояние на ярост за 30 до 60 секунди, и в такива ситуации забравям за това, че живея в чудесно жилище с много приличен наем в един от най-хубавите квартали на София. Забравя ли за това пък, моментално отварям произволен сайт за недвижими имоти и започвам да си търся ново жилище – както направих и днес.

Пазарът на недвижими имоти у нас няма да го коментирам въобще, там положението е такова, че никоя гръцка трагедия дори не се доближава до него, но се натъкнах на нещо интересно.

А именно: Идеал Пропъртис, брокер на имоти. Интересното при Идеал Пропъртис е фирменото лого, ето го:

ideal bg

“Голяма работа, нищо особено”, би казал някой, и наистина е така – но моя милост се занимава с онлайн плащания отдавна, и горното лого ми е до болка познато, защото всъщност е логото на холандски метод за онлайн разплащания:

ideal nl

Та ето така, драги мои, в България се прави лого. Отваряте Google Images, пишете си името на фирмата или друга ключова дума, в случая – ideal, взимате първата картинка, която се покаже, и сте готови. Без да се занимавате с дизайнери и без да харчите излишни пари.

ideal google

2 thoughts on “Как се прави лого за 60 секунди

  1. Браво, абсолютна излагация! Не мога да повярвам, че не са намерили някой познат, който има идея как се работи с фотошоп например, за да спретнат нещо. Знам, че истинско подходящо лого не се измисля за 5 минути, но едно посредствено е готово за точно толкова и е уникално.

  2. Вероятно са разчитали на това, че iDeal е платежен метод, който се използва само в Холандия, но колко точно може да си тъп, за да допуснеш, че никой никога няма да го е виждал?!

    Иначе си права, да – посредствено лого може да се направи много бързо и лесно, а в случая дори не е и нужно да имат лого.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *