Какво да направим, ако залеем лаптопа си с восък?

Искам да напиша статия на тази тема, но не мога, защото всъщност не знам какво се прави в такава ситуация. И Гугъл не помогна особено, освен че даде предложение да се сложи лаптопа в хладилника. Много креативно, но се съмнявам в ефективността на метода – восъкът ще се втвърди и ще може да се премахне много по-лесно, но ще заработи ли отново компютърът?Та ако някой има идеи, да ми пише, за да напишем статията и да станем полезни за много юзъри (и предимно юзърки).

Update: буден читател ми изпрати следното инфо:
“Няма нищо страшно в слагането на лаптоп в хладилника, достатъчно е да се погрижиш вътре да не попадне влага (добре затварящ се найлонов плик ). Ако имаш торбички със силикагел (от обувки или др.) сложи ги в плика за да абсорбират влагата. Всъщност преди няколко години това беше най-добрият начин да се оправи засякъл твърд диск. Колкото до
електрониката няма проблеми да стои на студено, теоретично дори би трябвало да работи по-добре така. Важният момент е след изваждането от хладилника да не включваш лаптопа поне 3-4 часа за да се климатизира на стайна температура и да се изпари конденза.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *