Wanted: website content editor

Това е личният сайт на столична адвокатка. Направи ми силно впечатление както с отблъскващия си дизайн, така и с безумното и неграмотно предадено съдържание.
Сайтът декларира, че въпросната жена е “адвоката който ви трябва”. Дамата (дамата?!) освен всичко е завършила “право в СУ ” Климент Охридски” специалност право” и ползва “няколко работни езика – английски и руски език”.

Напоследък забелязвам твърда тенденция българските сайтове да са все по-неграмотно написани, а самите им съдържания да са върхове на безсмислието. Аз не разбирам нищо от правене на уебсайтове и не знам как протича самият процес, но едва ли е трудно един текст да бъде даден за редакция на някого, на когото това му е работата. Едва ли е и скъпо – убедена съм, че има купища редактори и учители по литература, които биха го правили срещу доста разумно заплащане.
Ако това все пак е скъпо и непостижимо, нека поне да се използва спел чекър. Не боли, не струва нищо и не отнема почти никакво време, а крайният резултат е една идея по-задоволителен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *