MANGO СЕ ВРЪЩА В БЪЛГАРИЯ

 

Mango изчезна от българския пазар преди време – самата аз не усетих точния момент, в който това се е случило, защото почти бях спряла да пазарувам в магазините на марката. Причината беше заниженото качество на дрехите им, за сметка на по-високите цени, и в крайна сметка единствените ми покупки от MNG бяха аксесоари (най-вече чанти).

Факт е обаче, че от време на време в колекциите на фирмата има попадения, и не бих отказала да ги имам като алтернатива на други вериги.

Вчера забелязах в The Mall надпис, че предстои откриване на магазин на Mango (понякога те се завръщат, хаха). Такива слухове се бяха появили още преди няколко месеца, но нямаше знак, че наистина ще стане – досега.

Според статия в Капитал от септември миналата година марката влиза на българския пазар директно, а не като франчайз, и с леко променена концепция:

Големи магазини с площ между 800 и 3000 кв.м, в които са представени всички модни линии и брандове в групата на Mango (Mango, H.E., Mango Touch, Mango Kids и Mango Sport&Intimates). Това е концепцията, с която испанската марка ще се завърне на българския пазар, след като досега бе представена на относително малки площи и само с дамски колекции.

От централния офис в Барселона уточниха пред “Капитал”, че концепцията за т.нар. егамагазини е нова за Mango и сега се налага и в световен мащаб.

Това, за което не намерих информация, е дали ще можем да пазаруваме от линията Violeta, plus-size колекцията на Mango – допускам, че би била успешна у нас (сериозно, само се огледайте по улиците). Ако дрехите от Violeta не влязат в магазините, то можем да ги поръчваме онлайн: Violeta by Mango.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *