Lang Zal Ze Leven

Принцеса Беатрикс
Принцеса Беатрикс

Две събития днес (в известен смисъл), и двете свързани с едно друго, много по-холандско време от моя живот.

Първото няма директна връзка смен – принцеса Беатрикс има рожден ден. Миналата година това симпатично бабе се отказа от престола в полза на младото поколение, т.е. сина й Вилем-Александър, който понастоящем е глава на Кралство Нидерландия. Беатрикс беше една много народна кралица, и с това, че избра да се пенсионира, го доказа още веднъж. Пичовско е много според мен, вие какво мислите?

Второто събитие и то реално не е свързано с моята действителност, обаче точно днес стават 8 години, откакто на Kerkstraat в Хилферсум отвори Bagels & Beans.

309972_327007067403555_1962150911_n

С приятелката ми Джема минавахме там точно, когато го откриваха, а в последствие това се оказа любимото ми кафене в града и прекарах там безкрайни часове в разговори с невероятни хора. Всичките до един ми липсват ужасно и не мога да повярвам, че наистина са минали 8 години (в главата ми са все четири или максимум шест).

Та мисълта ми е, какво правиш, като те тресне носталгия по-силна от каквото и да е? Нищо. Нищо не можеш да направиш.

One thought on “Lang Zal Ze Leven

  1. Като видях поста, се сетих за нашия Bagels & Beans в Леуварден. Чудно място, много весели разговори и вдъхновяващи проекти се родиха там за мен 🙂 Мерси за напомнянето!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *