iPod – iTavan

В денят, в който новинарските сайтове гръмват с разкритите атентати на лондонското Хийтроу, за авторите на холандския Bright Techlifestyle има и друго важно събитие: сдобиват се с първите снимки на iJeans, или линията RedWire DLX на Levi’s (още снимки – тук). За съжаление и двете статии, както и повечето коментари, са на холандски, затова ще направя кратко резюме.

Ливайс са проектирали джинси със специален джоб за айпод, вграден червен кабел, който да защитава оригиналните кабели на плейъра и мини джойстик на джоба. Кройката е нестандартна и лично аз се съмнявам, че е подходяща за фигурата на средностатистическия холандец/ белгиец. Джинсите ще се продават в магазините на Levi’s в Амстердам, Ротердам, Айндховен, Брюксел и Гент на цена 199, 95 евро.

Отзивите от потенциалните купувачи са разнородни, но определено надделява мнението, че с това iPod манията стига твърде далеч. Докато други съвместни разработки се радват на широк интерес, заради това, че са достъпни и до известна степен полезни, iJeans предизвикват следните коментари:
‘These are perfect for those dorks that wear their bluetooth wireless cell phone earbuds around the grocery store.’
‘Those jeans are totally gay!!’
‘What about cutting out a circle in your jean pocket and save yourself $200?’
‘The new “mug-me” pants.’
‘Let’s put speakers in our back pockets :)’
‘Where’s the left-handed version? At Euro 200, there better be a left-handed version, or someone is dying.’
‘I, for one, welcome our dorky ipodish overalls.’
‘These will be hot amongst the MySpace.com kids.’

Някои от читателите откриват и пазарна ниша в продуктите за домакинството – подобно панталони направо плачат за iAriel, а други са загрижени, че моделът би окуражил кражбите (от Levi’s, естествено, отричат).

Любопитно ми е как би се справил подобен модел джинси на българския пазар. Мисля си, че би пожънал бурен успех (както сподели наскоро един познат, “гъзарията топли”), но все пак – вие как мислите?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *