Don’t blame the messenger

От известно време силно ме вълнува проблемът с месинджърите. Ако се чудите защо е проблем – ето и обяснението.

По мое мнение различните видове месинджъри имат различна топография – с други думи, в различни части на света предпочитат различни месинджъри. Холандските и американските ми приятели например строго се придържат към MSN messenger, в Румъния предпочитат Yahoo messenger, у нас най-разпространени като че ли са ICQ и QIP, а -познатите ми в Полша използват нещо с мега смешното име Гаду-Гаду (и да, с тях комуникирам само по мейл). Скайп е популярен навсякъде, но той и без друго попада в съвсем друга категория.

Проблемът идва, когато се наложи да комуникираш с толкова различни хора и месинджъри. Известно време ползвах Трилиан, но съм лигла и дървеният му интерфейс започна да ме дразни много, затова се отказах. Освен всичко непрекъснато прекьсваше точно в средата на разговора. Затова сега използвам всичко по отделно – MSN за приятелите ми от Холандия и Щатите, Yahoo за офиса, QIP пак за контактите от офиса и всички останали БГ контакти и Skype за когото дойде. Чудя се как досега не съм полудяла.

Добрата новина е, че май се появява тенденция за консолидиране на различните платформи. За зачатъка можете да прочете тук (умишлено игнорирам Miranda & Trilian по субективни причини, както казах – намирам ги за дървени). Хайде, само така – дано скоро имаме една платформа за всичко.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *