COPYWRONG: VICTORY LOST IT

Victory smart cookie

С този билборд се сблъсках още миналата зима, но тогава още не бях измислила рубриката, та целият му рекламен разкош тогава остана само в Инстаграм. Но ето, и неговото време дойде.

Из града се нароиха доста такива билборди (билбордове?!). Текстът – “The only time is now! Check it out! 230 230 230 A smart cookie already did it!” – ме остави в недоумение. В главата ми се запрескачаха въпроси: кое е това, което трябва да видя? За какво е код 230? Каква е връзката между бисквитите и цигарите? Умен ли си като пушиш? Защо човекът на картинката хем е индианец, хем е с костюм?

И това не е всичко: текстът на билборда създаде у мен очакването за нещо, което предстои да се случи, нещо голямо, значително и вълнуващо – но понеже е минало достатъчно време след кампанията, всички знаем, че нищо не се случи. Почувствах се като излъганото овчарче и не мога дори да си представя как се е чувствал копирайтърът на Булгартабак, след като са го пуснали наркотиците.

И те така. Copywrong.

2 thoughts on “COPYWRONG: VICTORY LOST IT

  1. Има един такъв някъде около детелината към Младост, който е със същото копи, но с някакъв астронавт в скафандър. Втора година ме хвърля в недоумение.

  2. Астронавтът с вратовръзка ли е? Някак ми се струва важен този офисен елемент…

    Дали да не пишем на Булгартабак с молба да обяснят?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *