COPYWRONG: ПО-СТУДЕНТ, НАЙ-СТУДЕНТ

Най-студентската програма

Днес в рубриката Copywrong ви пращам на най-студентската от всички студентски програми за обмен на опит. Познати още като бригади, тези програми ще разширят кръгозора ви най-вече в темите спасяване на удавници в басейн, продаване на сувенири или късане на билетче за увеселителен парк в САЩ. Нищо общо с тъпия Еразъм, примерно, който хем е безплатен, хем ви праща като студенти, а не като гастарбайтери (кое му е студентското на това!).

Всичкият този разкош под формата на копи е илюстриран с младеж, явно типичен студент (от Интеграл го познават, написали са). Навитите крачоли на дънките му може би загатват, че ще трябва да запретнете ръкави и да работите поне на 3 места, за да избиете разходите по бригадата, но тъкмо тук се включва следващото уникално предложение за продажба – best value for money, по-добра стойност за тези пари едва ли ще намерите. Възможно е също така да показват, че преди бригадата няма пари да си купи панталони по мярка, но после ще има!

Слънчевите очила и ръчичката, изписала невинно “V” (това означава или victory – “победа”, или че за пети път записва трети курс и може пак да ходи на бригада) внушават подсъзнателно колко много ще се забавлявате, ако заминете за Щатите с Интеграл. За дизайнера това явно не е било достатъчно, защото е решил да засили внушението с използване на около 15 различни шрифта.

В крайна цялата реклама крещи, че това е най-програмата от всички програми, за най-студентите от всички студенти – и ако не се възползвате, то сигурно нещо ви има.

И те така. Copywrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *