COPYWRONG: НЕ БУТАЙТЕ

Понякога копито е лошо, понякога напълно не разбираш за какво става дума.

В мола на Цариградско смениха плъзгащите се врати с въртящи. Акт според мен напълно безсмислен и противен на логиката, но нейсе. На въртящите се врати пляснаха стикери: “Моля, не бутайте! Вие сте с предимство при нас!”.

не бутайте вратата

Първата част е ясна – не бутайте. Но втората? Какво общо има предимството с факта, че вратата се върти автоматично и е по-добре да не се бута? Кои са “нас” – управата на мола, или самите врати? Ако е второто, защо вратите говорят на хората и ако хората са с предимство пред вратите, защо не могат да минат пред тях? Въпроси, въпроси, а отговори няма.

И те така. Copywrong.

3 thoughts on “COPYWRONG: НЕ БУТАЙТЕ

  1. Няма предимство за хората в неравностойно положение у нас. По на запад всички врати се отварят с фотоклетка, за да минават лесно хора в колички. Нямам коментар за тротоара водещ до въпросния мол, ремонтиран скоро, добавени скосявания, но оставени стълбовете за осветление в средата му и стърчащи шахти. … с предимство при нас….

  2. Факт е, че не е достъпен за хора в инвалидни колички този мол (и май не само той). Не знам обаче доколко тротоара има нещо общо с управата на мола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *