Air под налягане

Air_BG

Тези дни ми е тръгнало на мрънкане, ама няма как – чувствам непреодолима нужда да се оплача и ако не го направя, ще се пръсна. Иначе тоя път като бонус освен мрънкането ще има и полезен съвет.

България Ер е компания, с която обичам да летя по няколко причини: имат чудесни пилоти, никога не ми се е случвало полетите ми да имат закъснение (знам, че на теб ти се случва, споко – явно аз просто имам късмет), летят директно до много места в Европа и цените им са прилични.

Тоя път обаче се изложиха по много селски начин: преди два месеца сестра ми купи билетки за мен и майка ми, и няколко седмици преди полета започнах да получавам мейли с те този текст:

NASTUPILA E PROMQNA PO VASHETO PUTUVANE
SVURZHETE SE S NAS ZA POTVURZHDENIE ILI KOMENTAR
E-MAIL: CALLFB@AIR.BG
TEL: 0035924020400
IZVINIAVAME SE ZA PRICHINENOTO NEUDOBSTVO

WE STRONGLY RECOMMEND YOU TO CONTACT YOUR TRAVEL AGENT OR OUR OFFICE TO RECONFIRM YOUR RESERVATION, BETWEEN 24 AND 72 HOURS PRIOR TO DEPARTURE FOR POSSIBLE SCHEDULE CHANGES

Нищо страшно – променен час на полета – обаче… Ако не се обадиш да потвърдиш, че ще пътуваш въпреки промянта, не ти запазват резервацията – без значение, че това не е резервация, а купен билет. То и това не би било страшно, но само ако някой някога вдигаше телефона.

На страницата на превозвача има изредени куп телефонни номера, на които звъня от дни. Никой не вдига. Чатът свети в зелено и уж е онлайн, но когато се опиташ да се включиш, получаваш съобщение, че няма никой онлайн, ама ако ти е важно, можеш да им пратиш мейл или нещо подобно. Стената им във фейсбук е пълна с подобни оплаквания – т.е. не е като да съм карък и само на мен да не ми вдигат/пишат.

Отговаряте незабавно - my ass.
Отговаряте незабавно – my ass.

Важното е, обаче, че в момент на отчаяние открих решение на проблема: единият от варненските офиси на България Ер. Когато се обадих там и измрънках, че никой друг не ми е вдигнал, жената от другата страна на линията каза “Да, ние сме офисът, в който вдигат телефона” – явно някакво установено положение е това. Затова – да знаеш: ако трябва да се свържеш с БГ Ер, това са координатите, които ти трябват:

България Ер-Варна – Градски офис

Бул. “8-ми Приморски полк “55
понед. – петък 09.00-20.00 събота 10.00-18.00
(+359 52) 651 101
(+359 52) 651 101

Айде. Отлитам аз за една по-топла страна и като се върна, ще мрънкам на нова сметка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *