РЕКЛАМНА ПАУЗА RESTART #3

От последната Рекламна пауза мина доста време и се понатрупаха доста реклами. Ето тези, които ме впечатлиха най-много.

 

McDonald’s: McTrax

Докато ние нагъваме дюнери от Мимас и се капем с мазен сос, McDonald’s в Холандия се опитват да се харесат на младите с музикални подложки за табли, на които спокойно можеш да запишеш парче. Тихо, да не чуе Криско.

Защо работи: Защото в България печатаме лога върху запалки и моливи, а по света използват контактно мастило и какво ли още не, за да правят иновативна реклама, която те ангажира изцяло със себе си.

Рекламна агенция: TBWA Neboko Amsterdam

 

iPhone 6s: Onions

Новата реклама на Apple за iPhone 6s включва лук и рев, реване и лук. И продава видео възможностите на айфон смешно.

Защо работи: Защото ясно и смешно внушава, че с едно айфонче в ръка, всеки от нас може да стане велик кинематограф. Айде стига вече с тия селфита.

Рекламна агенция: TBWA/Media Arts Lab

 

Method: Не се страхувайте от мръсотията

Играли ли сте голф с кюфтета вкъщи? Вероятно не, защото идеята е безумна. И все пак, тъкмо това избират от Method, за да кажат “Не се притеснявайте, имаме препарати за всичко. Дори за кюфтета по стените”.

Защо работи: Заради когнитивния дисонанс на две нива: първо виждаме игра, която се асоциира с чистота, бяло и спретнатост да се играе с кюфтета, сос и петна; на втора плоскос майката, а не детето, е виновник за белите и пакостите. Освен всичко, изглежда готина, докато усъвършенства голф ударите си.

Рекламна агенция: MUH-TAY-ZIK | HOF-FER

 

JetBlue: Ревящи деца

Никой не обича ревящи деца в самолета. Знаем, че са деца и няма какво да се направи, и все пак мятаме злобни погледи към родителите им. JetBlue решават да се възползват от това и да направят специална промоция за деня на майката: всеки път, когато бебе се разреве по време на полета, всички пасажери получават 25% отстъпка за следващия си полет. Четири малки ревльовци = 100% отстъпка = безплатен самолетен билет. Идеално.

Защо работи: Защото кампанията превръща нещо супер неприятно в игра и обвързва идеята за ревящи деца с тази за безплатните неща. Също така, безплатни неща.

Рекламна агенция: Mullen Lowe
Криейтив директори: Tim Vaccarino, Dave Weist

 

Organic Balance: Real Morning Report

Истинските жени имат петна по дрехите, не си оправят леглата, четат имейли постоянно и въобще се държат като истински жени, а не като кифлите, които отбелязват сутрините си с #blessed. Organic Balance експлоатират този факт, за да продават течна закуска.

Защо работи: Заради контраста между това, което медиите ни казват, че трябва да сме, и това, което сме в действителност – разхвърляни, закъсняващи и понякога с неизмита коса.

Рекламна агенция: Humanaut, Chattanooga, TN
Криейтив директор: David Littlejohn
Копирайтъри: Liza Behles, Andy Pearson

 

Mellon Educate: What the f**k have you done?

Тази реклама въобще не знам как да ви я опиша. Изгледайте я. Цялата.

Защо работи: Не съм сигурна, че работи – след рекламата нямам желание да ида и да построя училище в Африка. Вие? И все пак ви я показвам, защото е супер смешна.

Рекламна агенция: DARE, UK
Криейтив директор: Brian Cooper
Копирайтъри: Nathan White, Jake Attree, Andrew Edelston, Matthew Weiner
Арт директори: Ben Daly, Matt Callaby, Pippa Harrigan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *