РЕКЛАМНА ПАУЗА RESTART #2

Тазседмичната рекламна пауза всъщност е от миналата седмица, но какво са няколко дни лаг на фона на жестоките реклами, които ви показвам!

 

Qualcomm: One touch, Prequel

От Qualcomm обещават да внесат в живота на хората невероятни неща, но само ако ползват телефони с процесор Snapdragon. “Очаквай чудеса от телефона си, но само ако имаш чудеса в телефона си”, обещава компанията, и според мен целевата аудитория им вярва.
Защо работят: Защото клиповете обещават прекрасни неща без усилие, напипват някакви емоции и вкарват малко, точно колкото е нужен, хумор.


Рекламна агенция: Ogilvy & Mather, New York, USA
Криейтив директор: Tommy Henvey

 

Y&R Prague: Работа за криейтив директори

Рекламна агенция Y&R Prague има нужда от арт директори и ги търси там, където прекарват най-много време: в сайтовете за сток фотография. Агенцията качва в сайта Dreamstime снимки, на които вместо воден знак слага посланието си.
Защо работи: Заради прецизното таргетиране, кампанията стига успешно до хората, към които е насочена.
Рекламна пауза | Блогът на Ванина Иванова

 

Lexus: Официалната кола на безопасното прибиране у дома

“Докато някой друг се грижи космонавтите да се приберат, ние се грижим за безопасното прибиране на бъдещите космонавти”, обещават от Lexus, и ни показват трогателни кадри на малко момиченце, което явно мечтае да работи на космическа совалка.
Защо работи: Рекламата е много емоционална и убедително внушава посланието, че Лексус се грижи за най-ценото за едно семейство.

Рекламна агенция: Team One, USA
Криейтив директор: Amanda Abrams
Копирайтър: Amanda Abrams

 

La Primitiva Lottery: Не мечтайте на дребно

Шансът да спечелиш от лотарията е много, много малък, но от La Primitiva Lottery влизат със серия кратки, забавни клипчета и силен слоугън: “Play the lottery” (“Играйте лотарията”).
Защо работят: Заради хумора и обещанието за един много по-луксозен живот.


Рекламна агенция: Publicis, Madrid, Spain
Криейтив директори: Bitan Franco, Sito Morillo, Oscar Martínez
Копирайтър: Pablo Murube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *