Шоколадче с кофеин

Това е новият Nestle Lion – Energy. Не знам на какъв език кофеин се изписва като “kofeina”, но смисълът е ясен. Както се вижа в продуктовата спецификация, шоколадчето всъщност е “Вафла покрита с карамел (29%) и зърнен екструдат (10%), тунквана с какаов кувертюр (42%). Високо съдържание на кофеин.”

Днес (колко удобно!) съм нощна смяна на работа и ще тествам “лъва”. Утре сутрин или ще докладвам за положителното му влияние, или няма да докладвам (което ще значи, че съм заспала и никакъв кофеин няма в шоколада).

При всички случаи ще те държа в течение.

3 thoughts on “Шоколадче с кофеин

  1. Звучи ми гръцко. И аз не мисля, че ще е кой знае колко ефективно. Кафето си е по-друга работа. Не става въпрос само за промили кофеин. Самата му миризма, горчивия вкус пък и съзнанието, че пиеш третото тази нощ и би било говеждо от твоя страна да продалжиш да клюмаш не могат да се заменят от някаква “Вафла покрита с карамел (29%)”. А “тункван” е в моя топ 5 на тъпо звучащи думи. Чакам следващата измишльотина – кроасани с никотин 😉

  2. Еха, Радо, идеите ти понякога са революционни!Кроасаните с никотин са тотално попадение, може да ги пуснем заедно с портокали с обеднен уран, марули с допълнителни нитрати и диетично панирано пиле! Идеалният хранителен режим.

    А Lion-ът беше пълно разочарование – най-обикновено тунквано шоколадче, в 5 сутринта вече клюмах сериозно и се наложи да премина на вариант истинско кафе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *