Флиртувай с к’во?

В началото бе “Тя каза”. После – “Готови ли сте за довечера”. В новата си реклама от водка Флирт се връщат към огъването на истината със слоугън “Флиртувай с истината”.

Ако питате мен, флиртуването с истината си е чиста проба лъгане. Досега Флирт се опитваха да се позиционират като готините хулигани, които мърсуват при затворени врати, а в общество се държат прилично; тук отново имаме затворени врати, обаче призивът е по-малко забавен и по-агресивен отпреди – и именно затова дразни.

Рекламата е на английски и може би се опитва да репликира филмите на Гай Ричи – но не се получава и връзката с хулигантството пак бяга. Повтарянето на думата “шибан” (пък било то и на английски) още повече измества нещата в границите на чистата простащина.

Не можах да схвана и защо се опитват да копират концепцията от рекламите на Absolut (формата на бутилката на детектора на лъжата) – ако ще и на челна стойка да се изправят, от Флирт никога няма да могат да се позиционират като водка от висок клас. Напротив – Флирт е най-евтината и най-гадна (българска) водка на пазара. Сега вече – и с една от най-тъпите реклами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *