Фашон-кашон и няколко покупки

Не е нужно повече от кратка разходка из улиците на София, за да се почувстваш като в предаването “What NOT to wear”. Тъжно е, но е факт, че като цяло сме лошо облечен град; не – лошо облечена държава.

Липсват ни цвят, усещане за десени, чувство за естетика – ако се огледаш наоколо, най-вероятно ще видиш, че 8 от 10 човека около теб са облечени или направо лошо, или просто и скучно.

А модни блогове – колкото душа сака. Къде тогава бъркаме?

Така или иначе, започвам тук рубриката Фашон-кашон, в която ще събирам неща, снимки и мисли, свързани с модата и стила. Не претендирам да съм експерт, ще давам просто собственото си мнение за нещата, и не, няма да качвам постове в стил “Daily outfit”, за да виждате всичките 15 парцала, които въртя през седмицата и да ми се “възхищавате”. Това го правят достатъчно много хора.

За дебют на рубриката избирам да ви споделя покупките си от изминалите две седмици: блейзър, палто и пръстени.

blazer and coat

Блейзърът е съвсем обикновен, с прекрасна кройка, и чудесно вталява – а това е важно за човек като мен, който се бори с излишните килограми (или си ги отглежда, това е въпрос на мнение). Вертикалното райе също помага. Като добавим и това, че струваше 34,90 лв., става направо жестоко.

Досега съм го комбинирала в пепелно-лилава рокля и черни кожени ботуши, или с дънки и монохромен тишърт, но има още много потенциални комбинации. Става и за офиса, и за излизане на по питие с приятели след работа.

Палтото бях видяла още преди време, но не ми направи впечатление, докато не видях етикет с надпис “50%” в един H&M в Амстердам. Пробвах го и се оказа, че стои страхотно, а и на цена от 70 лв. просто нямаше как да не го купя.

rings 1

Другата ми покупка е двойка пръстени с послание. На златистия пише “Hope, dream, promise”, a на сребристия – “Love, trust, forgive”. Защото, нека бъдем честни, всяко момиче понякога има нужда от напомняне да прави тия шест неща.

rings 2

И трите находки са от H&M – магазин, който обичам много, но защо ще ти разкажа друг път.

3 thoughts on “Фашон-кашон и няколко покупки

  1. Всичко ми хареса, а пръстените тези дни ще се купуват. Нереални просто, мерси!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *