Продуктови опаковки за пълнолетни

Made with Slideshow Embed Tool

Преди време от British American Tobacco ми изпратиха рекламна брошура, за да ми представят „революционния и още по-оригинален имидж на KENT”. Представянето явно се осъществява посредством екзотичен дизайн на лимитирана серия на марката.

Дотук всичко е нормално – рекламните кампании на KENT отдавна се базират на дизайна на продуктовата опаковка. Според брошурата обаче досегът с лимитираната серия „ще впечатли всеки модерен пушач”, което повдига у мен въпроса кое отделя модерния от старомодния пушач? Уви, не можах да формулирам дефиниции за двете категории.

Когато за пръв път попаднах на новата опаковка, установих, че вероятно попадам в категорията „старомодни” пушачи – намерих кутията за неудобна и непрактична. Разгъването й ме озадачи и досега не мога да си обясня функцията му (освен може би разкриване на нови рекламни пространства?). Кутията е и по-голяма и по-ръбата от обикновената, а концептуално, по скромното ми мнение, е недомислена и дразни.

Какво мислиш ти по въпроса? Каква е идеята на подобна кутия? Какво прави един пушач модерен? Давай смело, няма да пиша двойки по реклама и дизайн. 

4 thoughts on “Продуктови опаковки за пълнолетни

  1. и ние може да пушим цигари кент и да ядем бонбони тик так

  2. А в другата половина още 14 пръчки ли има? Интересно изглежда, няма спор, удобството вече е друга тема. А модерният пучач е явно просто чудакът със странни по вид и функция вещи, една от които — кутията с цигари 😀

  3. Лично аз не съм пушач, но точно вчера коментирах този въпрос с един приятел, който пуши Кент. Според мен дизайнът е доста интересен, но наистина е страшно нефункционален и прилича на излишно търсене на оригиналност. Ако от ВАТ са търсели привличане на вниманието към продукта, в началото им се получи добре (ако не се лъжа, тези опаковки се срещат от поне 2-3 седмици). Има обаче един сериозен пропуск – за да продължат да бъдат интересни, този тип опаковки наистина трябваше да са Limited, но вече като че ли се срещат само такива. Повторението много намалява ефекта от подхода и при твърде честа употреба дразни – все пак ако си пушач, най-голямото ти желание е просто да запалиш, а не да се бориш с кутията 2-3 минути преди това.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *