Рекламна пауза #7

След дълго отсъствие ви представям немислимото: рекламна пауза номер седем!


Започвам със серия изключително семпли принтове, които обещават, че косата ще се върне. Не знам доколко дерматолозите са съгласни, но слоугънът удря право в десятката: It’ll come back. 1, 2, 3, 4.

Направо от Бразилия: малки деца с големи идеи. Все едно в рекламните агенции и без друго не работят предимно деца.

Един спот с типично холандско чувство за хумор и добро използване на влиянието на контраста. Клипчето някак не показва напълно, че холандците стават все по-умни, но ни развеселиха, затова сме склонни да им се доверим.

Обичам такива прости реклами. Не че не обичам излишната помпозност, но е хубаво посланието да пристигне до аудиорията си без да шуми излишно.

Модата се върти, използвай Dreft и след 20 години пак ще можеш да носиш същите панталони. Любимият прах за пране на хората, които не обичат да изхвърлят.

Ето два симпатични клипа, които залагат на измислена болест – PFT (pre-flight tension или напрежение преди полет) и предлагат лек за това състояние: летището в Сидни. Според мен с болестите шега не бива, но в конкретния случай проблемът с организирането на всяко едно пътуване е илюстриран доста добре и внушението си върши работата.

Нормално е всеки от нас да се чуди как да издои дъгата и Skittles ни навират очевидния отговор в лицето: нужен е жираф, естествено! Клипът идва от SapientNitro – Русия, но следва една от тенденциите, които забелязвам напоследък в американските реклами, а именно: да се инкорпорират безумни количества сюрреализъм.

И един персонаж, без който сезонът нямаше да е същият: Джъстин Бийбър в епизод на сериала “Къде са ми пъпките”.

Банковите услуги по правило се рекламират с обещания за вълнуващо настояще и осигурено бъдеще. Този клип на UBank не прави изключение, но бяга от традиционните банкови визии. Как да не си направиш депозит в банка, която ти обещава Холивуд в краката ти?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *