Рекламна пауза #6

Ще ми се в “Рекламна пауза” да показвам по-малко реклами, но с по-смислен коментар. Тържествено обещавам да опитам, но не обещавам нищо, защото не винаги съм способна на смислен коментар.

Ето серия клипове за бирата Tooheys New: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.  Кампанията е под надслов “For the love of beer” (От любов към бирата), но на мен ми звучи и като препратка към “For the love of God” – а познавам поне 3ма мъже, които са за които двете фрази са напълно равнозначни. Всички клипове се заиграват със стереотипите за мъжките приятелство и ежедневие, и макар някои от тях да са досадно дълги, според мен кампанията е по-скоро ефективна, отколкото обратното. Наздраве!

Не знам дали като цяло рекламите-пародии са сполучливи, но поне винаги са смешни. Тази например, освен, че е пародия, е и на Хайнекен, което отвсякъде й гарантира да е готина.

Интересна идея за супер подходящо утилизиране на рекламния канал. Буболечки се трепят и с вестник, и с препарат, нещата се преливат и рекламното послание се заявява ясно и недвусмислено.

Пилешки дизайнер = чисто извращение. Резултатите пък не са никак впечатляващи.

Рекламните блогове уж се списват от интелигентни хора. Такива, които правят разлика между Индия и Индиана, или Австрия и Австралия. Самият рекламен клип пък изглежда е заснет през 98-ма в Русия – не изглежда като да е много ефективен.

Браво бе, Wieden, браво бе, Kennedy – бива ли такова нещо?

Тази серия принтове носи добро визуално послание, но объркващ tagline – “The mind with a hole”. Макар дупката да се връзва идеално с визията, не разбирам как дупка в средата на бонбон е уникално предложение за продажба, нито пък каква е ползвата от дупката за потребителя. 1, 2, 3.

MasterCard продължава да слага етикети с цени и етикети “безценно” на нещата от живота. Получава се все така добре.

У нас пряката сравнителна реклама не е позволена и затова няма да видим клипове като този и този по телевизията, но хулиганът в мен им се радва много.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *