Рекламна пауза

Weekly Juice, рубриката в рекламния блог на Капитал, за която помагах, спря след издание номер 99 – точно преди да имаме повод за парти. В началото си отдъхнах с облекчение, защото рубриката поглъщаше гигантски ресурси от време, но малко по-късно започна да ми липсва. И понеже все така си преглеждам RSS feeder-а за интересни рекламни неща, реших да направя нещо като продължение на рубриката тук. Няма да се ангажирам с нищо, което изисква ангажиране, най-вече с периодичност и регулярност – с други думи, ще има рубрика когато ми остане време, а ако не си доволен, оплачи се на pop@armenia.dgd. Следват по-интересните неща от последните няколко седмици.

Голямата приятна изненада, или рекламата на седмицата, идва от Noble Graphics Creative Studio. Изключително проста идея, лесна и евтина за изпълнение, а в същото време ефектна и напълно в духа на “Шуменско”.

Името и дизайна на опаковката на даден продукт са изключително важни за пласмента на продукта, съгласи се. В този смисъл компанията Ficosota Syntez направо избива рибата с името на новата тоалетна хартия, която представя на пазара – ЕМЕКА. Лайтмотив на рекламната кампания е, че хартията… е мека. Рекламира я панда, която също (предполагам) е мека, а трите разновидности се казват Paradise, Sensitive и Mountain Fresh. Истинска романтика.

Ако феновете започнат да крадат плодовете на рекламния ти труд, то явно си се справил добре със задачата. Ако плодовете всъщност са трева – също.

Рекламните пространства наистина започват да се изчерпват, а това води до ей такива безумия. We come in peace, we like your advertising! Go figure.

И последно за днес: забавен рекламен сайт на Kodak Gallery – защото всеки поне веднъж тайно си е мечтал да бъде супер герой, нали?

5 thoughts on “Рекламна пауза

  1. Сега вече можеш на мен да пращаш, ама да знаеш че ще ти налагам цензура, хаха 😀

  2. Предимно за да можеш да кликваш върху тях. Иначе – щото нещо се сбъгяса това ентри и го възстановявах в последствие. Ще ги оправя като ми остане време.

  3. Най-после! Откога го търся този е-майл на арменския поп. Сега вече ще го раздам на всички недоволни от мен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *