Отвъд мита

Не бях ходила в Националната галерия за чуждестранно изкуство много време и бях забравила, че подът там скърца много неприятно.
Причината да мина от там днес беше ето тази изложба. Макар да предпочитам британския пред скандинавския дизайн, не мога да отрека, че последният притежава за мен особения, хладен чар на нещо твърде далече от мен, за да искам да го притежавам.Експозицията не е голяма, пространството, на което се простира – също, и на пръв поглед изглежда скалъпена съвсем набързо, но идеята сама по себе си я бива – струва ми се, че ако по-често се фокусирахме върху продуктите на красиви умове (а повечето експонати намирам именно за такива продукти), светът щеше да е по-добро място. Можете ли да повярвате, че събрах тази информация в едно единствено мъгляво изречение?!

Освен всичко, от изложбата разбрах, че Carlsberg произвеждат (по-скоро бутилират) минерална вода. Впоследствие се оказа пък, че Pepsi, Schweppes & Dr Pepper също са техни марки. Това последното си звучи направо като градска легенда, но човек никога не знае.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *