Нова рубрика: Чака-рака

Не знам дали знаеш, драги ми читателю, но българската чалга е един от любимите ми културни феномени. Любима ми е по много причини, например заради огромното развитие, което претърпя през последните десетина години (текстове, клипове, начинът, по който изглеждат чалга звездите), заради въздействието, което има върху отруденият български народ, и прочее.

Българската чалга беше обектът, който избрах да изследвам за дипломната си работа – имах огромното желание да изследвам чалга клиповете като нов рекламен носител, а чалга звездите – като носители на рекламни послания. Въпросната дипломна работа обаче все още не се е случила – и не знам дали това ще стане скоро – затова засега ще “разцепя” изследването си на много, по-малки изследвания, и ще преместя фокуса върху символиката на елементите в клиповете на чалга песните.

Тези мини-изследвания ще се случват именно в този блог. Чини ми се, че е подходящо феномен на масовата култура да се разглежда именно в масов канал, какъвто е един блог (с което не твърдя, че Ink достига до кой-знае-какви маси, но пък носи потенциала за това и именно затова се спрях на него).

И без повече разтакаване: представям ти рубриката Чака-рака. Надявам се да ти е интересна, а ако не е – ще позволявам на Роко по-честичко да прави преки включвания, за да не те губя като читател.

Stay tuned!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *