Неделя вечер

Неделя вечер е – време за Куба Либре, ягодки и кратки бележки. 

dingbat

Идват избори. Според izbori2009.com за да гласувам в София ми трябват “а)лична карта; б)надлежно заверена за съответната учебна година ученическа книжка,или съответно за семестъра-студентска такава. в)декларация,че не са гласували и няма да гласуват на друго място”. Тепърва ми предстои да разбера що за чудо е посочената декларация.

dingbat

Иво си купи ашолотъл. Това не е измислена дума, а името на вид саламандър, който е критично застрашен от изчезване. Последното е странно, защото гадинките могат да регенерират повечето от частите на тялото си (споре Иво – дори и сърцето и вътрешните органи) и така би следвало на практика да са безсмъртни. Заради това, а и заради вида му, с Неда смятаме, че ашолотъла е тотално извънземно създание. Виж сам (кликни тук за оригинала на снимката): 

 

dingbat

В онлайн изданието на New York Times има благата функция “Lookup word” – маркираш някоя дума, над нея се появява иконка с въпросителен, кликваш на нея и изскача прозорче с речникова дефиниция.  Чудна е за моментите, в които тотално си потънал в някоя статия и едновременно много искаш да знаеш какво означава някоя конкретна дума. 

clipboard04

 

dingbat

Coca Cola Light Plus Green Tea има неопределим вкус, но е супер; жалко, че я няма и у нас. 

p130409_104001

 

dingbat

И последно, в рубриката “Тотални безсмислици”: килимче за мишка. Персийско килимче за мишка. Снимах го у нашите, но не пожелаха да ми подарят този така мил представител на кича. 

p190409_144501

6 thoughts on “Неделя вечер

  1. Посочената Декларация не е кой знае какво- един формуляр, който ти дават в избирателната секция, където си избрала да гласуваш. В нея общо взето декларираш, че не си и няма да гласуваш на друго място в съответните избори. Поне на последните избори беше така 🙂 Освен това в избирателната секция, където гласувах тогава, се отнесоха към мен с изключително внимание и станах позната под кодовото име “студентката”- явно бях единствената такава, избрала да гласува в тази секция и хората ме гледаха доста любопитно.

  2. Супер :)) Аз си мислех, че за тоя митичен документ ще ми се наложи да прекося девет планини, а то колко било лесно… Ще се гласува, видяло се е.

  3. Ивчо си е измислил сам гущера и сигурно е автор на статията в Уикипедия, за да му повярваме. Защото дори и да съществува такова жувотно, едва ли се продава във всички зоомагазини в София… Освен това и името звучи измислено – ашолотъл-кашалотъл… :Р

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *