Емигранти

Снощи някой е влязъл в дома на родителите ми, докато те са спели. Взели са “само” чантата на майка ми и козметичният й куфар. С това, което е имало в чантата, щетите са повече от сериозни.

На този, който го е направил, от цялото си сърце пожелавам да го хванат. Не защото вярвам в законодателната ни система, а защото така родителите ми ще имат шанс да възстановят откраднатото.

Който и да си ти, посмял да влезеш в дома на някого, докато спи – ако не този път, то следващия ще те хванат, а Вселената ще ти причини сифилис, рак или нещо също толкова мъчително. Надявам се и вярвам, че е така, защото иначе целият ми свят би се сринал. Не ме интересува дали крадеш, за да нахраниш децата си или просто защото си отвратително и гнусно същество. Не е това начинът и трябва да си научиш урока по най-трудния възможен начин.

Сега ми остава само да помогна на родителите си с каквото мога и да се надявам съдебната ни система поне веднъж да направи това, което с родителите ми като съвестни данъкоплатци очакваме от нея. По ирония на съдбата снощи за първи път изрекох на глас намерението си през следващите 6 месеца да емигрирам на някое по-добро място и го мислех наистина. Не ми трябваха повече знаци, честно.

3 thoughts on “Емигранти

  1. преди 15-ина години бяха влизали у нас. нощем, докато спим (и друг път са, но този е единственият при такива обстоятелства). бяха откраднали тоблерон, бял… толкоз. криминалци всякакви 😉

  2. Аз съм в джаза цял ден. Не става дума за това какво са откраднали – вещи, документи и пари се възстановяват в крайна сметка. Въпросът е в това, че някой ти влиза в къщата, при това докато си там, и по тоя начин ти отнема всякаква сигурност. Отвратително е.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *