Един крем, две ревюта

IMG_8726Преди малко повече от месец от Bioderma България ми изпратиха Sebium Mat с уговорката, че ще го ползвам известно време, а после ще напиша ревю. Продукта си го избрах сама, защото ми се стори най-подходящ за моя тип кожа.

Кремът (наричам го крем, защото “матиращ флуид” звучи по-скоро като герой от научнофантастичен сериал) обещава редица чудеса, които могат да се сведат най-общо до “Кожата ви няма да лъщи, а ще е мека и матова”.

Страшно ми е трудно да преценя дали наистина работи така, както би следвала – а причината се корени не в крема, а в собствената ми кожа. Предвид всички изпитания, на които я подлагам, тя се държи много мъжки: не произвежда пъпки, имам една разширена пора по цялото лице (не се шегувам), нямам петна и зони с лоша пигментация и прочее. Такава кожа – всекиму!

Факт е, че Т-зоната ми е мазна, но това е проблем обикновено в края на деня, когато гримът ми вече се е изтрил, а ръцете ми цял ден са били върху лицето (подпирам се на бузи, почесвам се по челото, търкам си очите – като малко дете съм). Предвид това, няма как да дам лоша оценка на крема, защото с моите навици да си пипам лицето всеки крем е безсилен.

И все пак, да маркирам какво ми харесва в Sebium Mat: попива страшно бързо и нанасям грима си върху него практически веднага; ароматизиран е много леко (силната миризма ме дразни много в бялата козметика); прави кожата ми наистина приятна за пипане. В крайна сметка не виждам причина да не продължа да го ползвам.

Така си представям, че изглежда средностатистическия бюти-блог текст за крем; признавам си – написването му беше тежко и мъчително, защото това просто не съм аз. Така или иначе, вече знаете каквото ви е важно за крема, а сега ще ви го презентирам така, както е редно според мен да се правят ревюта на козметика: с демонстрации, по-малко взимане сериозно и подарък още един космодиск, ако се обадите веднага. Дано да не обидя някого.

Видео Не!Ревю на Себиум Мат

 

6 thoughts on “Един крем, две ревюта

  1. Не знам дали е било така, извинявам се ако не е, но съм длъжна да кажа.

    Ако си била част от Bioderma Bloggers Challenge целия този пост е мега .. тъпотията.
    Първо, предизвикателството на биодерма беше да споделим продукта, който ни е любим т.е. сме ползвали и ни харесва най-много. Следователно ако си казала този продукт, то значи ти е любим и най-много ти харесва.
    Другия вариант е да не си ползвала продукта и просто да си участвала за .. безплатния продукт.
    Другото и най дразнещо нещо е “Преди малко повече от месец от Bioderma България ми изпратиха Sebium Mat с уговорката, че ще го ползвам известно време, а после ще напиша ревю. ”
    wtf wtf wtf .. такава уговорка не е имало никога, никой от бодерма не е казал, че трябва да пишем ревю на продукта, който са ни изпратили, не случайно ни дадоха имейл за да изпратим няколко думи защо точно този продукт ни е любим.
    Цитирам Дари от биодерма “4. Участието не е обвързано с постове в блога, но ако прецените, че е важно да споделите мнението си за продукта с вашите читатели, чувствайте се свободни да го направите.”

    Ако продукта не ти е пратен в следствие на преизвикателстовото се извинявам за по-горните изренчения.

  2. Благодаря ти за коментара! Живея, за да създавам мега тъпотии, затова е важно читателите ми да ме окуражават.

    Участвам в предизвикателството, да. Държа да уточня, обаче, че го правя не заради безплатния продукт, а заради безплатната екскурзия до Франция. Да е ясно.

    Ако ще четем буквално, условието беше да изберем любимият си продукт, без да е указано, че трябва да сме го използвали преди. Нали затова имахме цял месец да го ползваме – иначе можеше просто всеки веднага да напише нещо за продукта, който има и използва (допускам, че така предизвикателството щеше да се превърне в една голяма реклама на мицеларната вода на Биодерма, но може и да греша).

    Условието беше и да напишем защо ни харесва, в каквато и да е форма, и да го пратим по имейл. Никъде не твърдя, че е имало условие да напиша ревю именно в блога (а това да напишеш какво ти харесва в един продукт по скромното ми мнение си е точно ревю; отново: поправи ме, ако греша).

    Като оставим това настрана, добре е, когато марките са достатъчно силни, за да скачат потребителите им тъй ревностно да ги защитават. Искрено се надявам това да ти донесе бонус точки в предизвикателството (казвам го без сарказъм).

    И последно, но не и по важност: всеки има правото на лошия си вкус. Надявам се с това този не-твърде-продуктивен диалог да приключи; струва ми се, че не е нужно да си разваляме experience-а от предизвикателството на Bioderma с ненужна полемика.

  3. Не ми харесаха думи като ‘изпратиха ми го с уговорката..’ да напиша ревю примерно (защото никъде не са изисквали ревю всъщност), когато го чете човек, който не знае ще остане с впечатлението, че пращат продукти с цел да се пише за тях. Именно отсъствието на такива ‘уговорки’ е нещото което на мен ми направи най-прекрасно впечатление и ме накара да се съглася да участвам.
    Неща като това, как си избрала ..любим продукт, който не ти харесва ..баш баш всъщност е малко .. безумно, не знам.

    murfeishun също получи продукт, който не беше ползвала преди и тя също реши да обясни защо и е любим продукт в блога си, но просто поста оставя съвсем различно впечатление.

    Не знам, не целя да те засегна, понякога говоря много по-нападателно отколкото ми се иска, просто е .. weird и като го прочетох и си викам ..wtf нали 😀

  4. Не ме засягаш, както казах – всеки с лошия си вкус. Разбира се, не ми е приятно някой да се държи като учителка в собствения ми блог и да ми казва какви думи не му харесват (никого не карам насила да ме чете), но пък не ми е и работа да възпитавам някого в това какво е ок да правиш и какво – не.

    Ето какъв проблем виждам с коментарите ти обаче: ако работиш за Биодерма, което би обяснило защо така яростно ги “защитаваш”, ще трябва да ескалирам случая; не е адекватно служител на компанията да говори с блогър по този начин. Поставяш ме в изключително неприятната ситуация да пусна до Биодерма запитване дали работиш за тях и да привлека вниманието им към съмнителната ти етика (иронично, а?).

    Ако не работиш за тях пък смятам за крайно неудачно да поставяш под въпрос участието ми в предизвикателството – сигурна съм, че в Биодерма има кой да прецени дали постът ми е ок или не. Тонът ти и това, че си позволяваш да ме оценяваш от името на Биодерма не те правят добър посланник на марката, напротив.

    И последно – ок е, че са ми изпратили продукт, който преди не съм използвала, но не е ок, че не съм написала за него по същия начин, по който е писал/а murfeishun (който и да е това)? Сериозно?

    Peace out, mannierox, и не забравяй, че никой не те държи в моя блог насила.

  5. Такива трябва да са според мен всички ревюта, за да ги гледат хората. Но не и готварските рецепти, че тогава ще стане страшно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *