Единственият начин да станеш добър фотограф

Philip Brittan - River Chew, 2011Преди няколко месеца се записах на курс по фотография. Като цяло останах доста доволна, но преподавателите ни се опитаха да ни научат как да компенсираме с ретуш всичко, което ни липсва като техника – а това не е истинската фотография.

Днес се сетих за лекцията, на която си говорихме за екстремна фотография. Едната ни преподавателка ни показа кутии за подводно снимане и каза нещо от сорта на “Като цяло май са сигурни, но аз не бих рискувала да си сложа фотоапарата в такова нещо, прекалено е скъп”. И се замислих. Истински добрите фотографи, смятам, биха сложили апаратите си в кутиите. Биха ги провесили от скала. Биха ги изложили на всякакъв риск, за да получат онзи кадър, към който да се връщат, когато изпитват съмнения за кариерния си избор.

И докато минаваха тези мисли през главата ми, съвсем случайно попаднах на Филип Британ, който прави прекрасни снимки на реки. Не са велики и няма да променят устоите на фотографията, но са страшно, страшно приятни за гледане, ето няколко, за да поплакнете очи:

Philip Brittan - Lower East Lyn River 1, 2011
Lower East Lyn River #1, 2011
Philip Brittan - Lower East Lyn River 2, 2011
Lower East Lyn River #2, 2011
Philip Brittan - River Frome 3, 2011
River Frome #3, 2011
Philip Brittan - River Otter, 2011
River Otter, 2011
Philip Brittan - Mells River, 2011
Mells River, 2011
Philip Brittan - Cannington Brook, 2011
Cannington Brook, 2011

 

8 thoughts on “Единственият начин да станеш добър фотограф

  1. Много, много красиви. Подготвила съм за тези дни още един страхотен фотограф, който снима вода 😉

  2. Ако беше слушала по-внимателно, щеше да чуеш,че ти е казала,че не би си пъхнала фотоапарата в подводните калъфи за по 100лв., които се предлагат на българския пазар. 😉 Боксовете вече са друга ракия. То и затова ти струват колкото апарата. 🙂

  3. Поправям се! Също май започвам да спестявам за бокс, зариби ме нещо тая подводна фотография (не че съм си оправила наземната, ама нейсе 😉 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *