Диетата: ден 15 и последен

Официално слагам край на диетата – оказа се, че организмът ми не понася прекомерното количество протеини и получих алергия. Цялата съм в пъпки, които приличат на ухапване от комар, но сърбят двойно повече. Иначе се чувствам чудесно и усещам как излишните тлъстинки биват заместени от мускулчета, много искам да продължа и да стана супер слаба и красива, но не мога да издържа пъпките, честно.

 

Довечера – диня и сладолед. Ммммм….

Update: Забравих да ти кажа – заради отвратителния ни офис вече си имам хроничен конюнктивит. Което, заедно с пъпките, ме прави по-интересна от Ангелина, която цял ден размахва чисто новия си годежен пръстен. Пръстен срещу пъпки+конюнктивит, какво ще кажеш, а?

8 thoughts on “Диетата: ден 15 и последен

  1. Митко, точно в момента couldn’t care less за Дюкан – залегнала съм над огромна купа диня, а за после си имам праскови… Муахахаха [хили се зловещо]. Животът отново е хубав 😀

  2. Димитър, ти не знам какво имаш против френския чичка. 😛

    Ванина, много тъпо се е получило при теб. Една приятелка пък започна да повръща само при вида на варено/печено пилешко филе. Явно не е за всеки тази работа. 🙂

    Приятен апетит, опитай динята без семки – има я в Билла и е уникална. 🙂

  3. Не е злодей френският чичка, ама можеше да напише какви са евентуалните странични ефекти. Алергията към белтъчини, оказва се, не е нещо рядко и неочаквано при дадените обстоятелства.

    Иначе наистина е жалко, защото бях започнала да слабея… Сърцето ме боли сега, че зарязвам диетата, но няма как – не ми се рискува с алергии и прецакване на здравето.

    Иначе динята ще пробвам вероятно – така или иначе мисля да карам само на плодове известно време.

  4. Ванина, тази диета звучи доста опасно. Не бива над 30% от енергията да идва от белтъчини. Може да си повредиш бъбреците или черния дроб с такъв екстремизъм. Добро съотношение въглехидрати-белтъчини-мазнини е 20%-30%-60%. В това съотношение спокойно може да влезе и малко диня ако се следват някои прости правила 🙂

    Виж за повече информация:

    http://www.second-opinions.co.uk/fat-not-protein.html
    http://spidersport.com/weight-control.php

  5. Благодаря за линковете 🙂 Проблемът при балансираното хранене е, че изисква много усилия, за които твърде често нямам време и желание – да изчисляваш какво и колко точно ядеш е много енергоемко. Предполагам, че затова диетите от този тип се приемат толкова добре – лесни са. Не трябва да се замисляш толкова, спазваш само няколко правила, а в същото време веднага виждаш резултата.

    Въобще, да живееш здравословно се оказва изключително трудна задача.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *