Product placement… в реклами?!?

Днес се загледах в новата реклама на Шкода Фабия по една от БГ телевизиите. Исках да я изгледам пак, защото нещо ме зачовърка, но не я намерих в нета. Попаднах на холандската версия на рекламката, виж я тук и гледай внимателно – добре де, няма нужда да гледаш внимателно, защото те улесних максимално и ти направих скрийншот:
Това случайно да ти прилича на iPod? Ами да, няма начин да го сбъркаш, а и се появява за достатъчно дълго, че да ти се набие в съзнанието, дори в началото да не зацепиш какво точно си видял.

Не се вижда ясно, но iPod-ът май е от 20 гигабайтовите, онези с не-цветен дисплей (не е и черно-бял, може би синкаво-бял?!), които вече не са в продажба? Т.е. внушението е, че ако караш Фабия хем си готин/ лайфстайл, хем не точно. Ок, Шкода не е Мерцедес все пак, но твърдо вярвам, че всяка реклама трябва да показва продукта като най-готиния такъв – какъв е иначе смисъла да рекламираш нещо, като казваш на потенциалните си клиенти, че твоят продукт е як, ама има и по-яки? Честно, Шкода, можехте да си спестите разходите за тази реклама.

+ Какво ли биха казали Apple по въпроса?

3 thoughts on “Product placement… в реклами?!?

  1. Ми великите умове мислят еднакво, хахахаха.

    Не бе, споко. Simply disturbing e.

  2. Хаха – това за великите умове може да ми бъде полезно на някой изпит. И ще пледирам за coincidence.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *