Правопис и пунктОация

По-рано днес си говорихме с една приятелка за неграмотността. Приятелката ми живее в Холандия и петгодишната й дъщеря в момента усвоява две азбуки наведнъж – българската и холандската. Смея да се хвана на бас, че след 3 години това дете ще е по-грамотно на български, отколкото средностатистическия български студент или журналист, и привеждам доказателства за тази си увереност.

Пример 1:

2013-02-01_1150Не знам коя е тази дама, но явно учи в (или е завършила) УАСГ – “елитен” български университет. Не е моя работа да определям колко е важно архитектите да са грамотни, но ми се ще да вярвам, че владеенето на елементарен правопис е изискване за придобиване на висша образователна степен.

Пример 2:

ЧРДТук вече си имаме работа с (пишман) журналист. Разбирам ги хората, гледат да вкарат колкото може повече текст в заглавието, но има правилни и неправилни начини за използване на съкращения. “Подарък за ЧРД” не е от правилните.

2 thoughts on “Правопис и пунктОация

  1. Тук определено трябва да се отбележи, че кравата въобще не е естествена. Тя има всички характеристики на демнично същество, за което свидетелстват рогата. Кравата е с неестествени петна (определено напомня не за ин и ян, а за содомия с далматинци) и неестествено розова мутра (реверанс към гей-електората). Погледът отгоре, засвидетелства, че е изпълнена като фалически симол, защото само така би се понравила на Министъра. :-))))))

  2. Тъй е – напълно съм успяла да пренебрегна семиотичните особености на тортата крава, скрития подтекст, подсъзнателните нива, на които въздейства тя на българския електорат. Обещавам да се поправя 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *