Банкови дела

Тази вечер (или тази сутрин?) една бележка от банкомат породи в малката ми главица съмнения, че дадена сума липсва от банковата ми сметка. Според бележката въпросната сума някак се е изпарила и никак, ама никак не разполагам с нея.

Сметката ми е ПроКредитБанк и използвам и интернет банкирането им, но за съжаление информацията там се актуализира с няколко дни закъснение, затова реших да се обадя на телефона им за обслужване на клиенти, като в интерес на истината не очаквах някой да вдигне – не и по това време на нощта. Обаче вдигнаха.

Обслужи ме съненият Димитър, който много бързо се събуди и се мобилизира, защото явно съм звучала притеснено. Та Димитър, чиято фамилия за съжаление не запомних (а ме е яд, защото много искам да го похваля подобаващо), провери всичките ми данни преди да ми даде каквато и да е информация относно сметката, след това гледа каквото и гледа и накрая чистосърдечно си призна, че не знае откъде идва проблемът с липсващата сума. Увери ме, че няма начин парите просто да изчезнат, каза ми кога ще се ъпдейтне информацията в страницата ми за интернет банкиране и ме посъветва ако след ъпдейта липсващите пари не се появят, да отида в най-близкия клон на банката за по-щателна проверка. После съвсем между другото ми рекламира плюсовете на телефонното им банкиране и ме посъветва да се регистрирам за услугата, при това съвсем безплатно.

Факт е, че проблемът ми остана нерешен, но пък останах спокойна заради факта, че в моята банка денонощно има някой, който да бди над нещастните ми левчета и да ме успокои, ако се притеснявам за нещо. Факт е също, че никога, ама никога не съм била обслужвана лошо от служителите на ПроКредит. Смея да твърдя, всъщност, че това е компанията с най-добро обслужване в България, без значение дали си корпоративен клиент, опериращ с огромни суми, или като мен използваш младежка разплащателна картова сметка и банката не печели от теб и стотинка.

Би трябвало повече фирми у нас да се поучат от ПроКредит и да ъпдейтнат начина за обслужване на клиентите си, защото това е възможно най-безплатния и един от най-ефективните начини за реклама и маркетинг. С това си обслужване ПроКредит със сигурност могат да разчитат на word-of-mouth маркетинга, а моята уста е голяма.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *