Розови разочарования от Pinks

Pinks 1От известно време съм абонирана за Pinks Beauty Box и всеки месец получавам кутия с мостри на козметични продукти. Концепцията не е никак лоша, защото така откривам доста добра козметика, която иначе бих пропуснала – например продуктите на Bioderma. Pinks започнаха с цена на кутията от 10 лв. и безплатна доставка, което беше повече от разумно, но още след първия месец вдигнаха цената на 15 лв., вероятно за да си покрият “безплатната” доставка. Not cool.

Въпреки това, кутията остава адекватна – или поне беше така до този месец, когато в нея имаше три travel-size продуктa на Yves Rocher и бомбичка за вана. Останалото – тестери.

Pinks 2

Днес случайно попаднах на един блог пост за кутията; авторката беше изчислила стойността на кутията на 38 лв., смятайки пропорционално количеството на тестерите спрямо цената на реалните продукти. За мен това е лудост, защото тестерите са тестери и са безплатни. Мога да отида в произволен магазин за козметика и да взема същите тестери (или много повече) без да платя и стотинка – затова е тъпо да се правят такива сметки и да се убеждават случайни читатели, че ноемврийската кутия на Pinks има стойност по-голяма от 3-5 лв.

Pinks 3

Не ме разбирайте погрешно – не очаквам от Pinks да ми изпратят за 15 лв. козметика на стойност 30 или 50 – и все пак искам да има някаква стойност. Този месец нямаше (евтините боклуци на Yves Rocher не ме вълнуват, наистина). За пример: един от американските еквиваленти на услугата, Birchbox, изпраща на клиентите си предимно travel-size или други умалени опаковки на козметични продукти, което дава възможност наистина да ги изпробваш и да прецениш дали ти допадат (вижте съдържанието на кутията им за миналия месец тук). Най-важното е, че клиентите не се чувстват излъгани както мен и доста други клиенти на Pinks, съдейки по коментарите във фейсбук страницата им.

Самата аз ще дам на Pinks още един шанс, преди да прекратя абонамента си. В крайна сметка, за стойността на 4 техни кутии мога да си купя фондьотен на Clinique, например, и ако още веднъж получа само тестери, ще направя именно това.

4 thoughts on “Розови разочарования от Pinks

  1. Щом ще даваш още шанс, стискам ти палци тази декемврийската, която е двойна, на цената на единична – да се окаже добра. Иначе, аз вече се отписах. Не ща повече кутиите, дори декемврийската.

  2. Давам им последен шанс, да – макар че не вярвам да станат адекватни като Birchbox например. Хубава е идеята им, но изпълнението куца big time – от един мизерен тестер на шампоан няма как да разбера как реагира косата ми на него, например, а точно това е смисълът на кутиите: да намериш нова козметика, която ти приляга. Според мен при Pinks липсват отношения с вносителите на козметика и добри уговорки с тях, а ако оправят това и започнат да пращат по-малко, но по-големи тестери (например travel-size), нещата ще тръгнат в съвсем друга посока.

  3. Няма хубава козметика за 2лв. Аз ползвам сега едни нови шампоани на flobeauty и засега съм много доволна, може да ги видите, тука
    [тук имаше линк, който умишлено махнах – Ванина]
    не са ефтини но са страхотни.
    Препоръчвам ви я

  4. Такива еФтини опити за реклама не знам какво да ги правя – да ги трия? Да ги пускам за назидание? Да показвам имейла на коментиращия публично, за да си го сложите в blacklist?

    Тежките дилеми на блогърите…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *