Погребална агенция е автор на роман

IMG_20130922_171305

На пощенската ми кутия има лепенка, която любезно призовава хората да не пускат в нея брошури и реклами. Сложена още преди 5 години, към днешна дата лепенката не е спряла никой да пъха в кутията ми какво ли не, а аз отдавна свикнах с това да взимам всички каталози, листчета и реклами и да ги изхвърлям.

Понякога обаче в пощата си намирам истински бисери като този на снимката отгоре. Нека го разгледаме.

Този флаер е с размерите на визитна картичка и е „опакован“ в целофаново пликче, за да го предпази от неблагоприятния климат на пощенската кутия. Лицето му е с предупредителен характер и прави впечатление свободната, крайно ентузиазирана употреба на главни букви. Картинката е на арка, която (струва ми се) илюстрира пътя към облаците и/или открития космос (двете топки над арката са в действителност планети). Все още не е сигурно дали ще ни бъде предложена някаква услуга.

Съмненията се разсейват, когато обърнем флаерчето от другата страна:

IMG_20130922_171318

Тук става ясно, че говорим за погребална агенция „Ива & Софиa (мъдрост)“. Ако разглеждате името като лаик, е възможно да се зачудите защо е пояснено, че „София“ значи мъдрост, но вижте кавичките – пояснението явно е неизменна част от търговската марка, така че всичко е наред. Дейността се извършва според Столична община, търговския закон и НАПОО. Не знам как точно се погребва „според Столична община“, но пък НАПОО е съкращението на Националната агенция за професионално образование и обучение, така че служителите на погребалното бюро явно са обучени. За да е сигурно, че това послание стига дори и до по-глупавите от нас, е добавена фразата „Знаем как, къде, кога и какво да предприемем“. Тук си представям как подписаният по-долу Венцислав Паламаров ми намира с леко изплезен език, за да ми вдъхне допълнителна увереност.

Образователният ценз, между другото, е посочен ясно и на сайта:

education

То не е образование, то не е чудо! На всичкото отгоре погребалното бюро е успяло и да издаде роман с име на порно филм – „Babes in the wood”, леле!

Имам още стотици коментари към флаера и сайта на фирмата, но вярвам, че вече вие е станало ясно какви професионалисти са, така че може би е ненужно.

Очевидно е, че българската печатна реклама достига нови и нови висоти, затова съм спокойна.

6 thoughts on “Погребална агенция е автор на роман

  1. Въпросната фирма толкова ме впечатли, че реших да ровна в Интернет за допълнителна информация. Така де, да видя възможно ли е наистина да се толкова зле. И попадам на това: http://theredwitch.blog.bg/drugi/2008/10/24/porno-i-traur.246946
    Още от 2008 (а може би и по-отрано) са разпространявали брошурки, които обаче са били далеч по-изпипани, стилни и с далеч по-умела употреба на Главни Букви! 🙂

  2. Ахахаха, рафинирали са си малко изображенията и са добавили целофан, но с Главните Букви съвсем са се отпуснали, факт! Важното е, че имаме право да знаем.

  3. Не можах да не коментирам тая ЯКА фирмичка. Главно защото съм й ползвал услугите. И защото ще направя историята по-интересна. През далечната 2009 г. имаше флаерче на което уж “Господ” като белобрад старец гледаше от висините. Уж, защото белобрадия старец де факто е въпросният Венци Паламаров, по-известен като “отец Венци”. Та на времето в дълбокия комунизъм отецът служил в църквата св. Кирил и Методий на Женския пазар, но от Светия Синод го разпопили за подривна дейност сред войниците и офицерите. По мое мнение, яко къртене е паднало в подривната дейност. Та, дейността е според Столична община, защото последната има регулиран ценоразпис за погребални услуги, който те спазват уж стриктно. Предлагат и естествено други екстри като “сваляне на мъртвец по стълбите” за 15-20 лв на етаж. В моя случай им предложих 2 варианта, първият да си го сваля самичък, а вторият да викна друга фирма, щото аджеба етажа беше 6-ти. Гени, ДНК, но Хана Леви би погледнала снизходително на тези ми тарикатлъци… И така, отец Венци се прави на тънък психолог, и гледа максимално да изкяри от опечалените и нищо неподозиращи близки и роднини. За дългата му кариера не беше попадал на евреи, твърда, но груба грешка от негова страна :-(. Мисля, че промених живота му завинаги, особено с липсата на опечаленост, лудото пазарене и трезвото юридическо мислене.
    Поздрави от подвижната уикипедия (като за този ти епитет към мен все още събирам сили да ти простя),

  4. Ох, евреино, Хана се хили със сълзи на тия ти коментари – само може да се учи от тебе тя. Представям си го отец Венци насреща ти, мига на парцали и се чуди какво, аджеба, става; не е знаел в какво се забърква.

    От друга страна, това си е пазарна ниша – чудя се дали има в София специални погребални агенции за евреи и други религии? Ако няма – трябва да се направи, защото хората мрат и трябва да си се свалят по стълбите с уважение и спрямо съотвената вяра (и ценоразпис). Тука любопитството ми е най-искрено, без ирония и ебавка, щото тия моменти са си тежки, няма какво да говорим.

    Иначе за подвижната уикипедия погледнах – не съм имала теб предвид, прости ми, аз съм добър човек и добра фейк-еврейка. Можем да го обсъдим някой път на една кошер вечера с тебе и Зу и да ти се извиня на живо 🙂

  5. Ураааа! Погледнах графика си и открих доста празнини в него, колкото за една вечеря. Ударно почвам да постя предварително :-). А сега сериозно – кошер се казва на английски, на всички други езици се казва кашер с ударение на е-то и значи “осветено” :-). Прилагам ти и така митичния ценоразпис, за да се разтопиш съвсем 🙂 http://www.grobista.com/prices.htm . Лека вечер на теб и леки пости на мен.

  6. Супер! Ще уговорим детайлите допълнително, че ако го направим публично тук, кой знае колко още навлеци ще се изсипят 😉 (no offense за останалите читатели)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *