ОК, ОББ, НБУ и други животни

Неотдавна с Дими пътувахме в една маршрутка на път от меката на нАуката в Ориндж Каунти (разбирай НБУ в Овча Купел) и изведнъж Дими извика нещо, което приличаше на “Еврика!” и “Мамка му!” наведнъж.

Беше забелязал, че логата на НБУ и ОББ поразително си приличат, виж сам:

 

 

 

Аз казвам: какво толкова пък, и двете са финансови институции, приликата е логична.

6 thoughts on “ОК, ОББ, НБУ и други животни

  1. Да, но значат различно нещо. Според мен първото е ръка, даваща желязно левче на банката.

    Второто е студент с високо вдигнати ръце, който крещи “Предавам се!”.

  2. Според мен пък второто е студент с високо вдигнати ръце, който дава желязно левче на университета. Всъщност много железни левчета.

    Пък и защо да вика “Предавам се” – в НБУ всичко е включено в цената на семестриалната такса, ако разбираш какво имам предвид. Моят опит го потвърждава.

  3. а според мен вие си приличате също много,защото разсъждавате първосигнално. Аз работя в НБУ, а съм учила в СУ – бедна ви е фантазията каква е разликата между меката на науката и меката на науката. Елементарни хора и буркани, отличници от село и четене сам сама в библиотеката цяло лято – това беше моят СУ за мен – 5 г. В Ориндж Каунти отидох за докторската си програма – избрах си Ориндж Каунти и не сгреших. Години на ред едвам стигах до там, имаше само един автобус от центъра, а в меката на науката по 1 компютър за 2 души – какво пък в СУ имаше 10 компютъра, само за преподавателите. Преди 17 години, почти никои нямаше лого, първите фирми, правещи лога – едва ли са били чак толкова идеини. Не си мислете, че сте открили топлата вода, че сте оригинални и различни. Както НБУ, така и ОББ са добри институции. Логото на едната означава човек, четящ книга – на другата – човек, държащ паричка. Незная защо сте толкова зли, може би си имате причини. Но се опитвайте да гледата света положително – иначе ще останете все така еднакво негативно, сиво, скучно елементарни! ЧНГ

  4. Мила maria-magdalina,

    Не ми е никак бедна фантазията, и не ми е нужна фантазия, защото преди да стана клиент на НБУ, прекарах значителна част от живота си като студент в СУ – приликите и разликите между двете са ми познати.

    Разбирам, че искате да защитите работодателя си, но в крайна сметка помислете какво ще е НБУ без нас, студентите, които година след година сме принудени да търпим какви ли не своеволия от страна на тази институция. За мен нещата стоят максимално просто: плащам немалка сума пари, срещу която трябва да получа някаква услуга; не получавам услугата и затова имам пълното право да се оплаквам (демокрация, какво да правиш!). И аз не зная какво ви кара да обиждате някого в собствения му блог (макар че пунктуацията и правописа Ви донякъде обясняват нещата), но ето – правите го, сигурно си имате причини. Опитайте се да гледате на света по-демократично – за новата година Ви желая да се научите да използвате свободата на словото целесъобразно. Поздрави!

  5. В България всеки иска да плаща нищожни пари за образование, все едно един вид мъ се полага.За това в УНСС и СУ е пълно с аграрни физиономии

  6. С аграрни физиономии е пълно навсякъде, проблемът не е там. Дали ще платиш 250 или 1250 лв за един семестър образование, очакваш да получиш някаква предварително договорена услуга срещу тези пари.

    Проблемът е много, много дълбок и многопосочен, няма смисъл да го човъркаме тук в коментарите. За мен българското образование, дори и това в НБУ, не струва и пукната пара – но това е въпрос на мнение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *